Besøg hos en lynghonningbiavlerLørdag den 22. august kl 10:30 skal vi besøge Niels Peder Kiielerich, Sunds.Vi mødes på deres honningforarbejds- virksomhed Kjærgaardsvej 16, Sunds, hvor Niels Peder og Hanna vil modtage os med en kop kaffe/rundstykke.Derefter er der rundvisning på virksomheden. Varighed 1-2 timer afhængig af spørgelysten.Derfra kører vi til Hessellund Hede, hvor bistaderne står.Da Hessellund Hede er militært område, skal Niles Peder søge om tilladelse til at tage os med.Dette er en enestående mulighed for at opleve et naturområde, som vi normalt ikke har adgang til.Pak en madkurv hjemmefra, så kan vi indtage frokosten på heden, eller på en nærliggende rasteplads. Er der nok tilmeldinger vil vi arranger fælleskørsel med bus.Tilmelding senest den 14. august kl 1900 på dette linkDet er ikke muligt at tilmelde sig efter denne dato pga. adgangskontrollen på flyvestationen.
  
  
 
Stade vægt
Vi har en stadevægt monteret på et af vores stader i skolebigården. Data er tilgængelige for alle Du kan se data ved at klikke her Vises der en blank side, vælges "Offentlige vægte" i menuen og derefter vælges "Skolebigården Vejle..."
 

Sæsonafslutning.

Traditionen tro holder vi sæsonafslutning i Skolebigården, hvor vi mødes til en hyggestund og udveksler erfaringer fra sæsonen. Foreningen er vært med grillpølser og en øl/sodavand. I år er det tirsdag den 25. august kl 19:00. Tilmelding er ikke nødvendig, men for at have pølser i den rette mængde, bedes du trykke her for at fortælle at du deltager,
senest den 20. august kl 1800

 

Hjemmesiden er nede


Vores hjemmeside er desværre stadig nede, den er blevet overfaldet af nogle fæle fyre. Der arbejdes på at få den op at køre igen hurtigst mulig.

 
Slynge udlån
Foreningen har en 2 solds og en 4 solds slynge, samt en honningpresse til udlån for foreningens medlemmer. Med slyngeudlånet følger skrællebakke og skrællegaffel. Du finder en vejledning til hvordan slyngerne reserveres, ved at klikke her
Du kan få dokumenterne tilsendt hvis du sender en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Reservationer foretages her
 
StadepladsHver lørdag er der torvedag på Nørre torv. Her har du har mulighed for at sælge din honning. VBF har én stadeplads. Grønthandlerener pladsmand og har nøglen til bompælene. Da vi kun har én stadeplads skal du koordinerer med Kurt hvis du ønsker at benytte dig af tilbuddet.
 
Bistade til salgPga af sygdom sælges et bisatade med 5 magasiner på Norsk Mål. Prisen er kr,- 2000, incl. stade, bier, og honning.
Henvendelse til Kurt.
 
Kalender
August
6. august Undervisning: En dag i skolernes sommerferie for skoleelever Skolebigården
22. august Besøg hos lyngbiavler Peter Kiielerich Sunds og Hessllund Hede
25. august Sæson afslutning i skolebigården Skolebigården
Årsplan
13. september Naturens dag
Og markering af vores 125 år jubilæum
Skolebigården
6. oktober Oxalsyreudlevering Skolebigården
Ikke fastlagt Udlevering af vaskede rammer og aflevering af ikke vaskede rammer. Skolebigården
3. november Generalforsamling.
Herefter 125 år jubilæumsmiddag
Haraldskær Hotel
 
28. november Glögg & Syre Skolebigården
  Dronningekundskab for biavlere  
  Workshops
  • Biernes produkter.
  • Dronningekundskab.
  • Honningsensensork.
  • Foredrag (ekstern) 
  • Brug af ½ rammer til honninghøst
  • Mjød
 
Med forbehold
 
 
 Månedens frimærke