Udlevering af vaskede rammer
Sker den søndag den 8. november kl 14:30 i skolebigården.
Har du ikke mulighed for selv at hente rammerne, så aftal afhentning  med en ven. 
 

Oplev en honingbi.
I skolernes sidste ferieuge havde vi besøg af 5 skoleelever i alderen 5.-7. klasse.

Mine forberedelser til dagen gik mest på at finde noget materiale, jeg kunne anvende til undervisningen. Her var mine bekymringer lidt om en slavisk gennemgang, som vi kender fra begynder kurset var anvendelig eller om der er behov for en anden tilgang. Jeg valgte at klippe lidt i det materiale, som jeg havde adgang til og var egentlig tilfreds med dette.

På dagen startede vi med at afstemme forventninger til dagens program. Vi fik en snak om hvad der var muligt, da det jo afhænger en del af bierne og hvad de har gang i. Og ikke mindst vejret. Kl. 09:30 var der 22°C i lokalet. Jeg begyndte med at gennemgå de forskellige årstider i biernes verden. Efterfulgt af de forskellige årstider for en biavler. I materielrummet gennemgik vi det udstyr der er nødvendigt for at holde honningbier. Inden vi skulle i bigården, holdt vi frokost ude i det fri, da temperaturen var på vej mod de 30°C.

Turen i bigården var jeg lidt bekymret for. Iklædt bidragt, 30°C, solen allerhøjest på himlen og ingen vind. Det skulle gå hurtig for at undgå hedeslag. Med røgpuster, stadekniv og mærkningsudstyr, åbnede vi et af bistaderne. Forinden havde jeg kort gennemgået principperne for indretning af en bigård. Hurtig gennemgang af bistadet med forklaring om hvad der er pollen, yngel, honning, arbejder, dronning og droner. Vi fandt nogle droner, vi mærkede med medbragt gul maling. Herefter så faldt interessen for at være i den varme bidragt.  Tilbage til skyggen og afklædning af bidragten. Herefter var der afslutning, hvor jeg gennemgik dagens forløb. Jeg havde medbragt noget kage, der hurtigt blev spist.
Erik Jepsen
 
Det sker i november
 
November
3. november Generalforsamling
Herefter 125 års jubilæumsmiddag
Haraldskær Hotel
 
8. november Udlevering af vaskede rammer. Skolebigården
28. november Glögg & Syre Skolebigården
Årsplan
19. januar 125 års jubilæumsmiddag Haraldskær Hotel

 

Vi agter selvfølgelig at overholde det til enhver tid gældende forsamlingsforbud. 
Det betyder, at der max. kan samles 10 ad gangen ved uddeling af vaskede rammer den 8. november. 
Det vil formentlig også betyde, at vi ikke kan udskænke gløg, men kun syre den 28. november.
Nærmere herom i senere nyhedsbrev, hvor du også kan bestille den mængde syre, du skal bruge.

 
 Månedens frimærker